Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok

Totó-suli

nov24

Totó-suli – IX., záró(?) rész

 Totó-suli 23 hozzászólás

Íme a folytatás…

Totó vagy tippmix?

A totó műsor kötött, szemben a bukmékeri játékokkal. A műsor összeállítását természetesen könnyű kifogásolni, mert milyen műsor is lenne az igazi? Természetesen mindenkinek olyan, amelyet el tud találni. De vajon biztosan jobb lenne egy „könnyebb” műsor? Mit érnénk vele, ha minden héten lenne 500 darab telitalálatos?
A totalizatőri játékokban (ilyen a totó is) a játékosok által befizetett tétek egy része kerül a nyereményalapba. Tehát minél több nyertes van, annál kisebb az egy nyertesre jutó kifizetés. Ezért nem lehet előre pontosan tudni, hogy adott találati osztályban mennyi lesz a nyeremény, mert attól függ, hányan találják el. Ugyanakkor a bukméker típusú játékoknál a tét és az odds szorzata adja meg a nyereményt, így előre kiszámítható, hogy mekkora nyereményre számíthatunk. Az odds a játékszervező által meghatározott szorzószám, ami sosem kisebb, mint 1.
Tehát ha valaki nem elégedett a totóműsorral, akkor megteheti, hogy a bukméker irodáknál összeválogat magának tetszés szerinti mérkőzéseket, és azokat játssza meg. Persze itt meg kell említeni, hogy ha 13 mérkőzést mondjuk átlag 1,3-as oddsokkal megjátszunk, akkor az eredő odds kb 30-szoros lesz. Ez alaptéttel (200,- Ft) számolva 6.000,- Ft nyereményt hozhat. Ez az összeg messze elmarad a totón megnyerhető összegektől, különösen, ha halmozódás is van. Olvass tovább »


nov21

Totó-suli – vissza a kályhához

 Totó-suli 3 hozzászólás

Két rutinos totó-szakértőnk egy végső – de még közel sem biztos, hogy lezáró – summázatot tár most elétek a totózásról! Kicsi szakmázás, kicsi tanácsadás, szóval minden, ami érdekes és hasznos lehet! Olvassátok el euroaron és zototo rendkívül alapos írását!

Totózásról általában

Kicsit visszakanyarodunk az első leckéhez. A totójáték lényege: 13+1 sportesemény kimenetelét kell eltalálni, hogy a hazai csapat nyer, döntetlen lesz az eredmény, vagy a vendégcsapat nyer. Ennek jelölésére a totóban az 1,X,2 jeleket használjuk.

A magyar totón 4+1 nyereményosztály van, tehát a 13 mérkőzésből legfeljebb 3-at hibázhatunk, hogy még legyen nyertes oszlopunk – a +1 pedig csak akkor számít találatnak, ha az első 13 tipp hibátlan. A 13 mérkőzés összes variációja így 3^13-on = 1.594.323 oszlop a +1 nélkül.

Ebből
13-as 1db,
12-es 26db,
11-es 312db, és
10-es 2.288db féleképpen állhat elő.
Tehát az összes oszlop 0.0016-od része tartozik valamelyik nyerőosztályba.

Például az 5-ös lottónál ugyanez a számítás: 43.949.268-ból
5 = 1db,
4 = 425db,
3 = 35.700db, és
2 = 987.700db.
A nyertesek aránya 0,023 az összes kombinációhoz viszonyítva. Olvass tovább »


máj06

Totó-suli – VII. rész

 Totó-suli 27 hozzászólás

Ezek is szűrők… Az előző leckében elkezdtük átvenni a leggyakrabban használt és egyben legegyszerűbb szűrési feltételeket. Akkor az alaptippről olvashattatok, most itt van nektek a következő négy. Olvass tovább »

ápr28

Totó-suli – VI. rész

 Totó-suli Nincs hozzászólás

Elég sok mindenről volt szó az eddigi öt leckében, pár szisztéma éles játékban kipróbálásra is említésre méltó volt talán, remélhetőleg.

Ez a fejezet az előző kettőtől független, ugyanis nem fogunk semmi érdemleges módszert bemutatni benne, hanem a totósok és a programok által leggyakrabban használt és egyben legegyszerűbb szűrési feltételekről lesz szó. Nem árthat majd némi statisztikai alaptudás az egyes kifejezések megértéséhez, a Wikipédia megfelelő cikkeit 10 percig böngészve ez bárki által elsajátítható. Olvass tovább »


ápr21

Totó-suli – V. rész

 Totó-suli 3 hozzászólás

Ez is egy kulcs, csak épp villás… Ez a lecke az előzőre alapozva az egyéb vezetéses kulcsokról fog szólni. Gyakorlatilag az előzőleg megismert egyszerű vezetéses kulcsok különböző szempontok szerinti felhasználásaiból pár alkalmazást kívánunk e kisebb fejezetben bemutatni. Olvass tovább »

ápr16

Totó-suli – IV. rész

 Totó-suli 3 hozzászólás

“vezetéses” kulcs… A hibátlan és hibapontos kulcsokról szóló előző három lecke amolyan mélyvíz volt a kezdőknek, mondhatnók csúcsra nyomás. Ezután már jóval könnyebb területek következnek, már feltéve, hogy az előző hármon legalább elégséges osztályzattal átcsúsztatok – Hah!

Szóval a totó labdarúgó-mérkőzések eredményeinek kitalálásáról szól? Nahát! – átevickéltetek. Aki esetleg elbukott volna, azért próbálja meg ezt a mostani szintet is, hátha több sikerélménye lesz, aztán majd később bepótolja a hiányosságait! Olvass tovább »


ápr11

Totó-suli – III. rész

 Totó-suli 9 hozzászólás

Mi nem vagyunk ennyire szigorú tanárok! :-) Folytatódik a mi kis Totó-sulink! A mostani rész a hibapontos kulcsok készítéséhez ad gyakorlati tanácsokat. Jó tanulást kedves “diákok”!… Hosszú, ám tanulságos rész következik!

Ezen új rovat célja, hogy a totókulcsok készítésének elméletével és gyakorlati megvalósításhoz szükséges útmutatókkal és tanácsokkal ismertesse meg a játékosokat.

Olvass tovább »


ápr04

Totó-suli – II. rész

 Totó-suli 40 hozzászólás

kulcs Ahogy ígértük a következő rész a hibátlan és hibapontos kulcsról fog szólni. Íme, olvassatok, tájékozódjatok, okosodjatok.

Ezen új rovat célja, hogy a totókulcsok készítésének elméletével és gyakorlati megvalósításhoz szükséges útmutatókkal és tanácsokkal ismertesse meg a játékosokat.

Olvass tovább »


márc31

Totó-suli – I. rész

 Totó-suli 25 hozzászólás

Szeretettel üdvözlünk minden kedves Tippek.com olvasót!

Ezen új rovat célja, hogy a totókulcsok készítésének elméletével és gyakorlati megvalósításhoz szükséges útmutatókkal és tanácsokkal ismertesse meg a játékosokat. Sajnos a neten ilyen tartalmú oldalakat nem nagyon lehet találni, a szakirodalom is nehezen hozzáférhető, ez így együtt inspirált minket, hogy egy helyen minden kapcsolódó információ fellelhető legyen, mint egy számítógépes program nyílt forráskódja.

Szívesen látunk minden hozzászólást, kérdést és javaslatot, amellyel a játékosok tudását és nyerési esélyeit növelhetjük!

Olvass tovább »


Heti totó tippek (8/1. hét)

1. FC Köbenhavn - Chelsea 2
2. Lyon - Real Madrid 2
3. Internazionale - Bayern München 2
4. Marseille - Manchester Utd. 2
5. Blackpool - Tottenham 2
6. Arsenal - Stoke City 1
7. Porto - Sevilla 1
8. Liverpool - Sparta Praha 1
9. PSV - Lille 1,x
10. Sporting CP - Rangers 1
11. Ajax - Anderlecht 1
12. Villarreal - Napoli 1
13. Twente - Rubin Kazany 1
+1. VfB Stuttgart - Benfica x

Kiemelt tippmixek

Holnap, 17:45 Porto - Sevilla 1.75|3.35|4.15
Holnap, 20:30 Internazionale - Bayern München 2.11|3.25|3.05
Holnap, 20:30 Marseille - Manchester Utd. 3.30|3.00|2.10

Totó eredmények (7/2. hét)

1. Dortmund - St. Pauli 1
2. Freiburg - Wolfsburg 1
3. Hamburg - Werder Bremen 1
4. Hannover - Kaiserslautern 1
5. Hoffenheim - 1. FC Köln x
6. Mainz - Bayern München 2
7. Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 1
8. Bologna - Palermo 1
9. Internazionale - Cagliari 1
10. Lecce - Juventus 1
11. Chievo - Milan 2
12. Genoa - Roma 1
13. Fiorentina - Sampdoria x
+1. Mönchengladbach - Schalke 1
Mito