Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
nov24

Totó-suli – IX., záró(?) rész

 Totó-suli 24 hozzászólás

Íme a folytatás…

Totó vagy tippmix?

A totó műsor kötött, szemben a bukmékeri játékokkal. A műsor összeállítását természetesen könnyű kifogásolni, mert milyen műsor is lenne az igazi? Természetesen mindenkinek olyan, amelyet el tud találni. De vajon biztosan jobb lenne egy „könnyebb” műsor? Mit érnénk vele, ha minden héten lenne 500 darab telitalálatos?
A totalizatőri játékokban (ilyen a totó is) a játékosok által befizetett tétek egy része kerül a nyereményalapba. Tehát minél több nyertes van, annál kisebb az egy nyertesre jutó kifizetés. Ezért nem lehet előre pontosan tudni, hogy adott találati osztályban mennyi lesz a nyeremény, mert attól függ, hányan találják el. Ugyanakkor a bukméker típusú játékoknál a tét és az odds szorzata adja meg a nyereményt, így előre kiszámítható, hogy mekkora nyereményre számíthatunk. Az odds a játékszervező által meghatározott szorzószám, ami sosem kisebb, mint 1.
Tehát ha valaki nem elégedett a totóműsorral, akkor megteheti, hogy a bukméker irodáknál összeválogat magának tetszés szerinti mérkőzéseket, és azokat játssza meg. Persze itt meg kell említeni, hogy ha 13 mérkőzést mondjuk átlag 1,3-as oddsokkal megjátszunk, akkor az eredő odds kb 30-szoros lesz. Ez alaptéttel (200,- Ft) számolva 6.000,- Ft nyereményt hozhat. Ez az összeg messze elmarad a totón megnyerhető összegektől, különösen, ha halmozódás is van.

Totómilliomosok

A totómilliomosokról sokféle legenda kering a játékosok körében. Kiket is nevezhetünk totómilliomosoknak? Azokat feltétlenül, akik már egyszer milliósnál nagyobb nyereményt értek el totófogadással. Van egy másik értelmezése is a totómilliomosoknak. Azokat is így nevezzük, akikről úgy gondoljuk, hogy rendszeresen ebből biztosítják megélhetési és egyéb kiadásaikat. Erről annyit lehet mondani, hogy bizonyított módszer nincs a totóra sem, amellyel rendszeresen el lehetne érni komolyabb találatot. A kifizetések átlagainál látszik, hogy hétről-hétre folyamatos nyereséget nem lehet elérni, mert van úgy, hogy akár tíz héten keresztül is átlag alattiak a kifizetések. Ezt finanszírozni hosszú távon nem lehet. Ráadásul az átlag csak akkor igaz, ha minden alkalommal, tehát a nagy meglepetés heteken is van nyereményünk. Azt meg mindenki tudja, hogy a totón nincs mindig telitalálatos, különben halmozódás sem lenne. Olyat már sokan láthattak, hogy a lottózóban az előttük álló befizet 50-100e Ft-ot. Ebből még nem következik, hogy totómilliomossal van dolgunk. Ahhoz látnunk kellene a kifizetéseket is, ugyanannál a személynél.

Tuti tippet ígérők…

Bizonyítható tuti módszer nincs a totó-eredmények eltalálására. Statisztikai és egyéb módszerekkel le lehet csökkenteni az oszlopszámot, de bizonyos értékek alatt már elvész a telitalálatos, sőt még a 12 találatos is. Akinek biztos módszere van, az nyilván nem eladó, hanem azt meg kell játszani és nyerni vele. Aki ilyen módszert ígér anyagi juttatások fejében, az csaló, szélhámos, madarász. Más az, aki totózást segítő programot értékesít, ami megkönnyíti a szelvénykitöltést, találat kiértékelést, egyáltalán adminisztrálja a játékot. Az úgynevezett szűrők megadására alkalmas programok sem adnak tuti tippet, mert a szűrőket nem a program állítja be, hanem a programot használó játékos. Az ilyen programok különösen kollektíváknak hasznosak, ahol magasabb szelvényszámmal játszanak. 16 oszlop kitöltése és kiértékelése manuálisan sem okoz problémát.

Hát ennyi volt. Legalábbis a totóról. Áron, Zsóti és zototo minden aspektusból, nagyon aprólékosan feldolgozta ez a szerencsejáték fajtát, én azt hiszem, a Totó-suliban tényleg megtaláltok mindent, amit érdemes tudni. Használjátok sok sikerrel!Hozzászólások
 • euroaron november 24. 14:12 (#1) | Válaszolok

  pardon. nem zsóti, hanem zototo!

 • jano47 november 24. 14:17 (#2) | Válaszolok

  Áron és Zsóti!

  Úgy gondolom, magam is némileg konyítok a toto játékhoz, de érdeklődéssel olvastam a Toto-sulit.
  Minden, ami lényeges benne volt, érthető, olvasmányos stílusban.
  Hasznosan forgathatja mindenki, aki e játék keretében kíván megszabadulni felesleges forintjaitól, vagy kívánja azt fiaztatni.
  Gratulálok!

 • jano47 november 24. 14:19 (#3) | Válaszolok

  Akkor én is pardon! :D

 • euroaron november 24. 14:33 (#4) | Válaszolok

  janó, az elején még zsóti is benne volt, a közepén csak én, a végén pedig már inkább zototo… de ez szerintem a stílusról is látszik. :)
  fiaztatás? így se hallottam még…

  a következő rovat a tippmix lesz, ez szinte biztos. aztán jövőre, ha az istenek is úgy akarják, beindulhat az osztrák totó is.

 • Tippek.com november 24. 14:55 (#5) | Válaszolok

  javítva ;-)

 • lacc november 24. 18:10 (#6) | Válaszolok

  jano47,euroaron !

  nem, megy mostanában nekem a tippmix, és elférne a segitség segítenétek nekem egy bl/+ mondjuk kosár szelót összehozni esetleg többet. mostanába mindig 1 megy el hálás lenné 1-2 jó szelóér erredő odds: 3,00 ALATt NE legyen meccs szám nemlényeges esetleg hoki is mehet bele ha nagyon tuti
  ui: tudom hogy nem illik mástól tippeket kérni, csak hát az enyém mindig elmegy:S ha elmegy amit irtok azse gond na hálás köszönet: laca

 • euroaron november 24. 18:40 (#7) | Válaszolok

  lacc:
  juve X vagy 2
  celtic X
  dinamokijev X
  bateborisziv X
  steauabukarest X
  porto X vagy 2
  lyon X
  anorthosis 1 vagy X
  psveindhoven X
  bordeaux 1 vagy X
  cfecluj 1 vagy X
  panathinaikos X
  marseille X
  basel X
  sportingcp 1 vagy X

  ezekből válogass… melyik mennyire hihető? nem mindegy??? :)
  a villa-mu nem véletlenül van kihagyva! :D
  a sok iksz nem feribá hatása! hanem volt egy feltétel: minimum 3as odds.

 • jano47 november 24. 18:53 (#8) | Válaszolok

  lacc!

  Mint már leírtam én is most kóstolgatom a tipp-mix rejtelmeit.
  Nagy figyelemmel kísérem Áron, feribá és a többi, ebben a műfajban nálam lényegesen jártasabb tippművelő fejtegetéseit.
  Neked is ajánlom, sokat lehet tőlük tanulni.
  Ebből következik, hogy én sajna, nem tudok Neked segíteni. :)

 • feribá november 24. 18:57 (#9) | Válaszolok

  Áron. Na hogyan lehet ennyi x holnap.Gondolod hátha jófelé tapogatozzunk.Kiváncsi vagyok mi lesz ma este,a holnappal majd reggel foglalkozunk.

 • euroaron november 24. 18:59 (#10) | Válaszolok

  janó, most lehetne azt csinálni, hogy mondjuk beírjuk mind a 16 bl meccset egymás alá, akár oddsokkal együtt.
  az öt feletti odds kimenetlek elvethetőek, az tuti nem jön be.
  aztán mindenki vélekedhet, holnap kora délutánig, hogy akkor ez szerinte mi lesz? akár két tippet is adhat, miért ne? vagy mondhatja: nem tudom, leszaro… :)
  aztán kiderül, ki hogyan látja… jó ötlet ez?

 • euroaron november 24. 19:00 (#11) | Válaszolok

  feribá, eccerű: lacc csak három feletti oddsokat akart látni.
  beírtam az összes 3 felettit, kilőve azokat, amelyek mondjuk 5ös vagy 7es, vagy 11es…
  ez meg a maradék.

 • lacc november 24. 19:09 (#12) | Válaszolok

  euro az 5 meccs értéke legyen 3,00 odds vagy 3 é!

 • euroaron november 24. 19:43 (#13) | Válaszolok

  nem euro, hanem áron. vagy egybe. kösz.
  ja, együtt három?
  akkor reálmadrid V, bayern H, shakthardonetsk H, inter H.
  ez valami háromésfél, asszem…

 • lacc november 24. 20:01 (#14) | Válaszolok

  Bocsi, Áron! bayern 5-ös kötés, az kimarad, állitolag madrid meccs lehet elmarad nemtudom… a tippeidet
  inter,shaktar,rmadrid megjátszom 1200 ft ér remélem bejőn!

 • euroaron november 24. 20:26 (#15) | Válaszolok

  bocs lacc, neten nincs ilyen korlát.

  na, írtam kisregényt…

  Zenit-Juventus: Nehéz ügy. Az olaszok az utolsó fordulóban otthon a Batét fogadják, onnan a három pont tuti, és azzal csoportelsők. Ez bizony így erősen H szagú! De szerintem minőségi alapok miatt ez keményen D lesz.

  Bateborisov-Realmadrid: A madridiak még akár a harmadikak is lehetnek! Ilyen szégyen nem eshet meg, ezért mindentől függetlenül V.

  Aab-Celtic: Mindkettő szopóágon, a kérdés itt már csak a harmadik hely. Ez most fog eldőlni, H vagy V? Ezt viszont nem tudom, de inkább H…

  Villarreal-Manchesterunited: A csoportelsőség itt a tét. Mindkettő erős csapat, de a vörösök félelmetesebbek, ezért V. de nem esnék hanyatt egy döntetlentől sem.

  Arsenal-Dynamokiev: Sima H, első blikkre. Csak hát a londoniak nemhiába kaptak ki a hétvégén! A jelenlegi helyzetben pontot csenhetnek az ukránok, nem lehetetlen a D!

  Fenerbahce-Porto: Ez már nem a tavalyi meglepetés csapat, szóval a Portónak igenis van esélye. V, mint valahogy nyernek is. Vagy D? Abban is van vé…

  Bayernmünchen-Steauabukarest: Csodák nincsenek, Há-Há!

  Fiorentina-Lyon: Bármi elképzelhető, de megérzés alapon nyernek a Vendégek.

  Anorthosis-Werderbremen: Ideje már, hogy a németek valamit letegyenek az asztalra! V, mint vendetta.

  Inter-Panathinaikos: A milánóiak simán nyernek, aztán nem kell idegeskedni Brémában: H.

  Bordeaux-Chelsea: Nincs olyan szerencséje a kékeknek, mint a Juventusnak, így nekik most hajtani kell. Ha nehezen is, de meglesz a Victory.

  Cfrcluj-Roma: Otthon kemények a kolozsváriak, de most a Rómának muszáj nyerni. Majd hétvégén lebőgnek a Fiorentina ellen, de most V!

  Atleticomadrid-Psveindhoven: Itt sem érzek nagy meglepetést, sima Hazai győzelem.

  Liverpool-Marseille: Na most írjam, hogy nem nyer a Pool??? Otthon??? EH…

  Shakthardonetsk-Basel: Ez a mérkőzés a harmadik helyről dönt. Nem valószínű a svájci meglepetés, sima H annál inkább.

  Sportingcp-Barcelona: Itt meg a csoportelsőség a tét, és azért mintha lenne valami szintkülönbség, ugye: V.

 • jano47 november 24. 21:17 (#16) | Válaszolok

  10.bejegyzéshez: Áron jó ötlet, benne vagyok. Látom Te már el is kezdted.

 • euroaron november 24. 21:37 (#17) | Válaszolok

  mondjuk nem ilyenformán gondoltam…

 • jano47 november 24. 22:04 (#18) | Válaszolok

  Íme az én véleményem:

  Bayern: H (A Steau most nem a régi – szerintem)

  Fiorentina: mintha kezdenének az olaszok elfáradni (ez majd Rómában kiderül) de sajna ez a meccs hamarabb van, úgyhogy H vagy D ?

  A Bremen símán nyer: V

  Inter egyszerű ügy, jó formában vannak: H

  A Chelsea összehozza a győzelmet: V

  Nem érzem a biztos olasz győzelmet, de talán kikaparja a gesztenyét a Roma, azért inkább: D,V

  A.Madrid győzni fog: H

  Liverp. – Marseille: talán a franciák borsszórót visznek magukkal….H,D

  Shakthar – Basel: az otthoni pálya és körülmény dönt….H

  A Barcelona nem engedi az első helyet: V

  Elég szűkszavú, de minek cifrázzam. :D

 • euroaron november 25. 08:32 (#19) | Válaszolok

  janó, a reál miért nincs benne?
  én azt beletettem, viszont a brémát és a fiort meg a rómát nem. így lett nyolc.

 • euroaron július 10. 11:09 (#20) | Válaszolok

  elírás történt. :)
  a címben a kilenc valójában nyolc, és egyben utolsó.

 • euroaron július 10. 11:14 (#21) | Válaszolok

  vagyis nem, bocs.
  a vissza kályhához: ez a nyolcas.
  és a kilenc a kilences, egyben utolsó.
  na, így már jó.

  hm, lehet írni kéne a tippmixről is, na de mit?
  naplózzad magad, és figyeld, hol hibázol általában, és miben vagy erős, majd eszerint korrigálj?
  mi mást lehetne még? :)

 • peripetia július 28. 16:16 (#22) | Válaszolok

  Nos, ez a totósuli rettentő gyenge volt. Én még a Sárgából (fiatalok kedvéért: a volt Sportfogadás, amelyet elloptak tőlünk)) tanultam meg totózni. Ott is volt totósuli sorozat, amelyet kivágtam és beragasztva füzet formájában a mai napig is megvan. Egyszerűbb lett volna átmásolni, ha a szerzői jogok lehetővé teszik.

 • euroaron július 28. 16:59 (#23) | Ez egy válasz erre: #22 | Válaszolok

  oké! :)


Szólj hozzá Te is!