Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
okt06

Totó – 40/2. hét

 Totó-tippek, Totó-esélyek Nincs hozzászólás

Ribéry kidőlt, nem játszhat Albánia ellen

Ribéry kidőlt, nem játszhat Albánia ellen

Péntekig le kell adnunk voksuknak, habár bünti nem jár érte, mi a népszámlálásért, de azért jobb, ha megpróbálunk könyökölni a húsosfazék közelében, mintha csak törökülésben néznénk a többieket a sarokból. Rakjuk össze a szelvényt, legyen meg az esélyünk. Tehát péntek!

Vártuk már történjen valami, a válogatott szeánszok előtt mindig nagy a csend. A vihar előtti. Most elővehetjük a táblázatokat, statisztikákat, kis noteszt a sérültekkel meg a józan észt. Ami azt diktálja, hogy Dél-Amerikában nem születik meglepetés, Uruguay és Argentína is berántja a három pontot. Mellesleg ők már vébé-selejteznek ám.
A Copa Américán szárnyaló uruk Bolíviát látják vendégül és nem tartom valószínűnek, hogy szívélyes vendéglátásban részesítik a La Verdét. Uruguay vélhetően Cavani nélkül, de Forlánnal és a többi klasszissal lép gyepre és könnyedén magáévá teszi a három egységet. A kékek kilenc mérkőzés, konkrétan a világbajnokság óta veretlenek, öt meccset nyertek zsinórban. Szeptember elején hármat lőttek Ukrajnában.

Argentína nincs ilyen ihletett formában, kétszer is gól nélkül maradtak ősi riválisuk, a selecao ellen. De most egyrészt nem a brazilokkal játszanak és nem a hazai ligában edződő játékosokkal állnak ki. Agüero, Higuaín, Pastore, Banega és persze Messi is kiváló formát mutat, a Fradista Morales ugyan most nem kapott meghívót, de talán nélküle is verhető Chile Buenos Airesben.
Argentínában legutóbb 2007-ben játszott egymással a két gárda, de akkor kétszer is. Azokon a meccseken nem tudott gól lőni a csíkország.
A másik két fix is adja magát, Portugália és Franciaország is biztos győztes otthon, és nem csak azért, mert lényegesen jobb játékosaik vannak, mint Izlandnak és az albánoknak, hanem egész egyszerűen nem hibázhatnak – a tarkójukon érzik az üldözők hideg leheletét. A gall kapitány Laurent Blanc nincs könnyű helyzetben, hiszen Karim Benzema, Franck Ribéry, Bacary Sagna, Blaise Matuidi, Éric Abidal és Kevin Gameiro sérülése miatt nem áll a rendelkezésére. Gyorspostával ki is ment a meghívó Cissének és Mathieu-nek. A hiányzók ellenére ki tud állni a Les Bleu, nem is akárhogy: akad még ott egy Nasri, egy Malouda, egy Evra, egy M’Vila, vagy egy Ménez. Megoldják.

Portugália a jó ideje hullámvölgyben vergődő Izlandot fogadja, bármilyen összeállításban meg kell ütnie, nincs is kérdés. Láttuk az izlandiakat Pesten, no comment. Az előző három hazai meccsét kapott gól nélkül nyerte meg a Ronaldo vezette luzitán brigád.

A portugálokkal nagy csatát vív Dánia, ők most Cipruson lépnek fel. A hakni eredménye komolyan befolyásolja a csoport végeredményét, az előző két selejtezőjüket 2-0-ra behúzó Eriksenéknek csak a győzelem a megfelelő. A németeknek már mindegy lehetne, hiszen megnyerték a csoportjukat, de őket nem olyan fából faragták, hogy ellazsáljanak egy ilyen meccset. A törökök meg a második helyre pályáznak, nagyon jól jönne nekik legalább egy pont. A szomszédban is éles meccs lesz, a legélesebb – a helléneknél ugyan közröhej tárgya a bajnokság, de a nemzeti válogatottnak még így van sansza, hogy kijusson az Eb-re, amit ugye nem oly’ rég még meg is nyert. Furcsa idők voltak azok… Szóval érkezik Horvátország, mely egy pont előnnyel vezet. Modricéknak még egy remi is belefér, akkor is meglesz az első hely.

A spanyolok Iniesta nélkül, Eb-jeggyel a zsebben mennek Csehországba. Itt is az a helyzet, hogy a cseheknek a második hely elérhető, de egyrészt ez még veszélyben van, másrészt nem mindegy, hány ponttal végeznek. Megcsíphetnek egy egységet.

A 40/2. hét tipposzlopa:

1. Szlovákia – Oroszország x1
2. Ciprus – Dánia 2x
3. Románia – Fehéroroszország 1x
4. Törökország – Németország 2x
5. Wales – Svájc 2x
6. Szerbia – Olaszország x1
7. Görögország – Horvátország x2
8. Csehország – Spanyolország 2x
9. Franciaország – Albánia 1
10. Montenegró – Anglia x2
11. Portugália – Izland 1
12. Uruguay – Bolívia 1
13. Argentína – Chile 1
+1. Costa Rica – Brazília 2

2011/40. hét Eddig 18 tipp érkezett.
    1 x 2 Tipp
1. Szlovákia - Oroszország 13% 43% 43% x,2
2. Ciprus - Dánia 9% 17% 74% 2
3. Románia - Fehéroroszország 55% 42% 3% 1
4. Törökország - Németország 11% 32% 57% 2
5. Wales - Svájc 7% 34% 59% 2
6. Szerbia - Olaszország 23% 43% 33% x
7. Görögország - Horvátország 38% 45% 17% x
8. Csehország - Spanyolország 7% 38% 55% 2
9. Franciaország - Albánia 86% 14% 0% 1
10. Montenegró - Anglia 4% 38% 58% 2
11. Portugália - Izland 95% 5% 0% 1
12. Uruguay - Bolívia 76% 24% 0% 1
13. Argentína - Chile 71% 25% 4% 1
+1. Costa Rica - Brazília 6% 6% 89% 2

Kattints a meccsekre és fogadd meg őket egyenként is!
Szólj hozzá Te is!