Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
okt10

Totó – 41/1. hét

 Totó-tippek, Totó-esélyek Nincs hozzászólás

Az írek a második helyért mennek, az oroszok kint vannak az Eb-n

Az írek a második helyért mennek, az oroszok kint vannak az Eb-n

Az Európa-bajnoki-selejtező utolsó fordulóját rendezik kedden, sok csoportban még nem dőltek el a kérdések és mi most egy jó Totón belül tippelhetjük meg ezek kimenetelét. Ki-ki meccs Dániában, Franciaország és Írországban is. Szép feladat.

Sajnos a budapesti találkozó tétje Helsinkiben elveszett, így a magyar válogatott finnek elleni ütközete már csak egy barátságos meccsé silányult, ami rá is nyomja a bélyegét a teljesítményre. A fix egy így kiesett, az északiak jók lehetnek egy pontra. Pláne, hogy a négy legjobb magyar labdarúgóból három nem játszhat – Rudolf, Gera és Dzsudzsák.
Ezzel szemben elképesztő izgalmakra lehet számítani Dublinban, Koppenhágában és Párizsban. A csoport első és második helye a tét. Az írek az örményekkel (!) harcolnak az oroszok mögötti pozícióért, váratlanul érne, ha nem szereznék meg mind a három pontot. Örményország még nálunk is nagyobb meglepetést szerzett az eddig 17 pontjával és azzal, hogy megelőzték a vb-résztvevő Szlovákiát. De Írországban kikapnak, ahogy egy éve otthon is. Az írek nyolc mérkőzés óta nem kaptak gólt! Az olaszok, a horvátok, az oroszok és a szlovákok sem tudták bevenni a zöldek kapuját. Robbie Keane megsérült, de nélküle is meglesz a siker.

Franciaországban a csoport első helye, vagyis az Eb-re jutás a tét. A galloknak az iksz is elég, márpedig a jelenlegi kerettel lehet, hogy erre kell hagyatkozniuk: hiányzik Ribéry, Benzema, Sagna, Méxes és Matuidi is. Abidal és Gameiro játékára van esély, ők az albánok ellen nem játszhattak. Főleg a Barca bekkjére lenne nagy szükség. Tizennégy mérkőzés óta, több, mint egy éve veretlenek a franciák. Nem kapnak ki.
Dániában lesz a legnagyobb csata. A hazaiak és a portugálok azonos pontszámmal állnak a csoport élén. Aki nyer, kijut, iksz esetén Portugália örülhet, mert Portóban 3-1-re győzött. Ronaldóék zsinórban öt meccset nyertek, Dánia viszont otthon mindenkit lenyomott, sőt még gólt sem kapott. Az északiak nyomni fognak, a luzitánok meg kontráznak a Nani-CR-Hélder Postiga trióval.

Németország már csoportelsőként veri Belgiumot, kikaparva ezzel a gesztenyét a törököknek. Ha tudnának nyerni Hazard-ék, második helyen végeznek. De nem tudnak, a fritzek nem olyanok, akik alamizsnát dobnak az ellennek. Götze biztosan pihenőt kap. A horvátok is ütik a letteket, de ez sem lesz elég az automatikus kvalifikációhoz, mivel Görögország biztosan nem kap ki Tbilisziben. Horvátország pénteken bukta el a csoportelsőséget.
A címvédő Spanyolország kissé tartalékosan – Iniesta maródi – is a győzelemre gyúr, Xaviék is olyanok, mint a németek – nincs kegyelem. A cseheket is legyőzték idegenben, akkor illik a skótokat is otthon. Ezzel viszont bekövetkezhet egy előzés, amennyiben Csehország, a kiállított Hübschman nélkül, elhozza mindhárom egységet Litvániából. Márpedig…

Argentína szenvedni fog a rengeteget fejlődött Venezuela otthonában, még az sem fix, hogy nyer. A svéd-hollandnak annyi a tétje, hogy a legjobb második lesz-e Svédország, vagy Hollandia százszázalékosan zárja-e a sorozatot. Utóbbira van kevesebb esély, Robben és Sneijder nélkül nem a világ második legjobbjai.

A 41/1. hét tipposzlopa:

1. Magyarország – Finnország 1x
2. Németország – Belgium 1
3. Horvátország – Lettország 1
4. Grúzia – Görögország 2x
5. Írország – Örményország 1
6. Svédország – Hollandia x1
7. Svájc – Montenegró 1x
8. Dánia – Portugália x2
9. Szlovénia – Szerbia x1
10. Litvánia – Csehország 2x
11. Spanyolország – Skócia 1
12. Franciaország – Bosznia-Hercegovina 1x
13. Venezuela – Argentína 2x
+1. Mexikó – Brazília x

2011/41. hét Eddig 21 tipp érkezett.
    1 x 2 Tipp
1. Magyarország - Finnország 68% 29% 4% 1
2. Németország - Belgium 88% 8% 4% 1
3. Horvátország - Lettország 88% 13% 0% 1
4. Grúzia - Görögország 6% 39% 55% 2
5. Írország - Örményország 59% 26% 15% 1
6. Svédország - Hollandia 15% 36% 48% 2
7. Svájc - Montenegró 41% 31% 28% 1
8. Dánia - Portugália 15% 53% 32% x
9. Szlovénia - Szerbia 6% 41% 53% 2
10. Litvánia - Csehország 10% 30% 60% 2
11. Spanyolország - Skócia 84% 12% 4% 1
12. Franciaország - Bosznia-Hercegovina 56% 31% 13% 1
13. Venezuela - Argentína 4% 32% 64% 2
+1. Mexikó - Brazília 10% 52% 38% x

Kattints a meccsekre és fogadd meg őket egyenként is!
Szólj hozzá Te is!