Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
nov29

Totó – 48/1. hét

 Totó-tippek, Totó-esélyek Nincs hozzászólás

A Harkiv egy lépésre a csoportelsőségtől

A Harkiv egy lépésre a csoportelsőségtől

Mivel a hétvégén kasszát durrantottak, a mostani tippsorért csak maximum két milliót kaphatunk. Ennyi a várható főnyeremény. Hogy esélyünk legyen Európa-ligában kell jártasságot szereznünk és ráéreznünk az angoloknál a Ligakupa fontosságára. Utóbbi komoly lutri.

Folyamatosan felmerülő, idővel nem szűnő problémával kell szembesülnünk, amikor angol Ligakupa-találkozók kerülnek a listára – vajon kik lépnek pályára? A Bajnokok Ligája és a Premier League, sőt az FA-kupa árnyékában van-e kapacitás a negyedik számú sorozatra. Mivel a negyeddöntőknél járunk és öt nagy is áll még, nem mondhatjuk, hogy félvállról veszik, de nem is legjobbjaikkal szerepelnek. A Chelsea például mindkét meccsén túlórázott, a Fulham ellen tizenegyesekkel, az Everton ellen a hosszabbításban jutott tovább. A Chelsea “B” gyengébbnek tűnik a Liverpool “B”-nél, mely mindhárom meccsén idegenben győzött, a rendes játékidőben. És erősebbnek tűnő csapattal is játszott. Turnbull biztosan nem véd a kékeknél.

A Citynél is borzasztóan bő és ütős a keret, ami az Arsenalra nem igaz. Az “ágyúsok” kétszer játszottak, mindkétszer az Emiratesben és nagyon fiatal csapattal. A Manchester City Wolverhamptonban ötöt lőtt Dzekóval, Nasrival, De Jonggal, Kolo Touréval.
A Man. Unitednak két idegenbeli 3-0-s sikere van, ám alsóbb osztályú gárdák ellen. Most is ilyen meccsre készül, ráadásul otthon. A korábbi Ligakupa-csapatból Owen és Cleverley kidőlt sérülés miatt, de Carrick, Berbatov, Park, Valencia, Diouf vagy épp Phil Jones garancia lehet a sikerre.

Az Európa-liga némiképp hasonló terep, itt sem mindenki futtatja a legjobb lovait, a Tottenham például a Premier League-re koncentrál, nagyjából ligakupás csapattal játszik fordulóról-fordulóra. Érdekes, hogy ennek ellenére mindkét hazai meccsét megnyerte, ám mivel idegenben csak egy pontot gyűjtött, nem áll továbbjutásra. De ez megváltozik, ha most legyőzi a veretlenül a csoport élén álló, ám nála – és a Rubinnál is – gyengébb PAOK-ot. Szalonikiben 0-0-ra végeztek, Londonban az angoloké lesz a három pont.
A Metaliszt Harkiv 3-1-0-s mérleggel magabiztosan vezeti a csoportját, ahhoz, hogy ez így is maradjon most le kell győznie a fele annyi pontot összegyűjtő Austria Wient. Teljesíthetőnek tűnik, főleg, hogy Bécsben is győztek az ukránok. Legutóbb a Malmőt 3-1-re verték Taisonék. Apropó, Malmö. A svéd bajnok nem tudott még pontot szerezni a csoportban, ami nem gyenge, de azért lehetne komolyabb is – se angol, se német, se spanyol…  Most már nem is valószínű, hogy összetörik magukat, mivel kiestek. Az Alkmaarnak viszont fontos lenne a három pont, mert az Austria csak egy ponttal van lemaradva és az utolsó fordulóban a Malmőt fogadja. Vagyis a holland bajnokságot vezető AZ-nek kellene a három pont. Mivel a formája kirobbanó – 18 mérkőzés óta veretlen – szerintem be is húzza a svédországi meccset.

A Vorszkla is kiesett már, így a Köbenhavn idegenben is elkaphatja és talán még befoghatja a Standard-Hannover páros egyikét. Főleg, ha nem ikszelnek a felek Liège-ben. Amire annak ellenére jó esély van, hogy a belgák remek formát futnak, mivel a Hannover még veretlen az El-ben (3-3-0). A Standard zsinórban négyszer nyert és nyolc találkozó óta veretlen. Varsóban két továbbjutó találkozik, nem gondolom, hogy megszakadnak majd. A Legia még nem ikszelt, de minden sorozat megszakad egyszer…

A 48/1. hét tipposzlopa:

1. Chelsea – Liverpool x2
2. Cardiff City – Blackburn Rovers x2
3. Arsenal – Manchester City x2
4. Manchester United – Crystal Palace 1
5. Napoli – Juventus x1
6. FF Malmö – AZ Alkmaar 2
7. Sporting Braga – Birmingham City 1x
8. Metaliszt Harkiv – Austria Wien 1
9. Rennes – Udinese x1
10. Vorszkla Poltava – FC Köbenhavn 2x
11. Legia Warszawa – PSV x2
12. Standard Liège – Hannover 1x
13. Tottenham – PAOK 1
+1. Celtic – Atlético Madrid x

2011/48. hét Eddig 21 tipp érkezett.
    1 x 2 Tipp
1. Chelsea - Liverpool 36% 39% 24% x
2. Cardiff - Blackburn 39% 29% 32% 1
3. Arsenal - Manchester City 33% 36% 31% x
4. Manchester Utd. - Crystal Palace 91% 4% 4% 1
5. Napoli - Juventus 39% 42% 19% x
6. FF Malmö - AZ Alkmaar 4% 33% 63% 2
7. Sp. Braga - Birmingham 72% 24% 3% 1
8. Metalist Harkiv - Austria Wien 72% 28% 0% 1
9. Rennes - Udinese 12% 38% 50% 2
10. Vorszkla Poltava - FC Köbenhavn 6% 34% 59% 2
11. Legia Varsó - PSV 15% 33% 52% 2
12. Standard Liege - Hannover 34% 49% 17% x
13. Tottenham - PAOK 77% 19% 4% 1
+1. Celtic - Atlético Madrid 19% 52% 29% x

Kattints a meccsekre és fogadd meg őket egyenként is!
Szólj hozzá Te is!