Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
júl16

Totó-helper a 28. hétre

 Totó 1 hozzászólás

Kapfenberg-Salzburg: csapatnyi játékos távozott a Kapfenbergtől, köztük Heinz, aki a Fradival készül. Az érkezők kevesebben vannak, de elvileg minőségben előrelépés történt. Mavric például kint volt a vébén a szlovénekkel. A Salzburg már túl van egy BL-meccsen, 5-0-ra nyert a feröeri bajnok ellen. A két támadó, Janko és Zickler távozott, akárcsak Opdam. Zaráte és Mendes a két legfontosabb igazolás.
Ried-Sturm Graz: viszonylag nagy volt a játékosmozgás a 8. helyen záró Riednél, érkezett többek közt két spanyol fiú is. Pénz viszont nemigen cserélt gazdát, csak ingyen igazoltak. A Sturm negyedik lett, erősebb gárda és a költségvetése is komolyabb. Szabics visszatért, de jött két horvát játékos, valamint az osztrák válogatott Standfest.
Austria-Mattersburg: az imént említett Standfest elment a Wienből, helyette Hlinka jött, a végleg megvásárolt Jun viszont sérült, akárcsak Acimovic. Csütörtökön a bosnyák Brijeg ellen játszottak EL-meccsen egy szerény 2-2-t otthon. A Mattersburg nem sokat változott a nyáron, így a középmezőny a cél továbbra is.
Wacker-Rapid: az újonc nagyjából együtt tartotta keretét, sőt igazolt egy szlovén támadót, egy spanyol védőt és egy cseh középpályást. A Rapid 3. lett, így indult az EL-ben, ahol 2-0-ra nyert Litvániában. Két montenegrói válogatott távozott a zöldektől, helyettük fiatal osztrákok jöttek.
Valerenga-Kongsvinger: húsz ponttal van többje a Valerengának, mely a második helyen áll és a legtöbb gólt lőtte. Hazai pályán még veretlen, legutóbb 5-2-re nyert. A vendégek a 15., utolsó előtti helyen állnak, a legutóbbi két idegenbeli meccsükön hét gólt kaptak. Három nullára elbukott meccs után utaznak Oslóba.
Brann-Stabaek: három forduló óta veretlen a Bergen, de még mindig csak a 12. Viszont legalább frissebb lesz a Stabaeknél, aki csütörtökön még EL-mérkőzést játszott. Az se sikerült túl jól (2-2), csakúgy, mint a bajnokság: a bronzérmes együttes csak a hetedik helyen áll. Öt kiválóan sikerült forduló után (4-1-0) otthon kapott ki a Vikingtől. Farnerud és Andersson sérült, Nannskog talán felépül.
Molde-Sandefjord: a tavalyi ezüstérmes egyelőre csak otthon veszélyes, így aztán csak a 13. helyen áll. Csütörtökön 1-0-ra nyert az Európa-ligában, szintén otthon. Most is nyerni fog, mert a tökutolsót fogadja, aki mind a nyolc idegenbeli meccsét elveszítette és öt gólt lőtt.
Start-Aalesund: a 2009-es szezonban oda-vissza verte az Aalesund a Startot és most is jobban áll. Azonban a 4-3-1-es hazai mérleg alapján gyanús, hogy nem lesz vendégsiker. Az Aalesund nem kapott gólt két forduló óta.
Viking-Hönefoss: az elmúlt tizenegy fordulóban egyszer kapott ki a Viking, fel is lépett az ötödik helyre. Az előző fordulóban 0-2-ről nyert 3-2-re a Stabaek pályáján. A Hönefoss a 14. helyen áll, de ahhoz képest, hogy hat vereséggel nyitott ez már nem is olyan rossz. Idegenben viszont nyolc mérkőzésen kettő gólt lőtt, ami értékelhetetlen.
Grasshoppers-Xamax: az előző idényben harmadik helyen záró zürichi együttes kissé meggyengült, elveszítette Zarátét, Lulicot és Ben Khalifát. 14-1-3-as volt a “szöcskék” hazai mérlege. A Neuchatel a nyolcadik helyen zárt, volt is nagy mozgás a nyáron, rengeteg légiós érkezett. A kérdés, hogy összeállt-e eléggé a csapat.
Thun-Young Boys: két éve mindkét pályán négyet rakott a YB a Thunnak, mely most jutott újra fel, így visszavághatna. De a tavalyi ezüstérmes jóval erősebbnek tűnik, noha eladta legnagyobb értékét, az elefántcsontparti Doumbiát. Az érte kapott pénzből több értékes labdarúgó is érkezett.
Bellinzona-Sion: az osztályozóval bennmaradó Bellinzona két ismert olasz játékost igazolt a nyáron: Diana és Rossini is értékes, tapasztalt játékos. A Sion ötödikként zárt, de természetesen edzőt cserélt. Az elmúlt három évben Challandes a kilencedik tréner a klubnál.
Luzern-St. Gallen: elsőszámú kapusát elveszítette a Luzern, viszont igazolt két válogatott mezőnyjátékost: Gygax-t és Prangert. A svéd Kibebe is erősítésnek tűnik. Otthon 12-1-5-es volt a Luzern mérlege. A St. Gallen Constanzót veszítette el, és elől is gyengült.
Strömsgodset-Haugesund: hét pontot gyűjtött az elmúlt három fordulóban a Strömsgodset, pedig előtte egymás után négyszer veszített. A Haugesund kizárólag otthon eredményes, idegenben még nem tudott nyerni. Tronseth visszatérhet eltiltásából.


Címkék:

Hozzászólások

Szólj hozzá Te is!